Over Radio Minimaal

Radio Minimaal zal in juni 2024 starten met haar uitzendingen.
Tot die tijd zal Radio Minimaal druk bezig zijn met de vormgeving van het radiostation.
De luisterslots zullen dan ook regelmatig niet toegankelijk zijn voor bezoekers van onze website.

Via onze facebookpagina maken wij bekend wanneer Radio Minimaal uiteindelijk van start zal gaan.

Radio Minimaal is een uniek regionaal radiostation met 24 uur per dag en 7 dagen per week gezellige lichte muziek, zoals muziek van eigen bodem (nederpop) en muziek in de streektaal.

Binnenkort hopen wij ook uit te zenden via de digitale draadloze ether (DAB+). Je kunt ons dan in heel Overijssel ontvangen.
Hiervoor dien je wel een DAB+ radio te bezitten. Steeds meer nieuwe (auto)radio’s zijn uitgerust met DAB+ en er zijn ook omvormers te verkrijgen in de auto

Kijk op de frequentiepagina’s via welke wegen wij nog meer te ontvangen zijn.

Radio Minimaal besteedt hoofdzakelijk aandacht aan muziek en artiesten van eigen bodem.
Gezelligheid staat bij Radio Minimaal centraal, dit verneem je niet alleen door de muziek, maar ook door de presentatie van onze enthousiaste medewerkers.

Om via het internet te luisteren naar Radio Minimaal, klik je op de “Play” button bovenin de header van de pagina of via een extern venster (link onder de speler).

Geschiedenis
De medewerkers van Radio Minimaal komen allemaal uit de piratencultuur maar dan net even anders dan wat je normaliter van piratenzenders gewend bent.
Waar je bij de meeste piratenzenders een een smartlap, veel duits of een polka hoort, hoor je hier juist de andere tak van het Nederlandstalige lied.
Radio Minimaal is ontstaan door de samenkomst van ex dj’s van het bekende Alfa Radio dat een paar jaar geleden stopte met haar uitzendingen.
Na diverse gesprekken gehad te hebben met elkaar, hebben wij de knoop doorgehakt en kwamen we met het idee van Radio Minimaal.
De promotie van Nederlandstalige muziek zal net als bij Alfa Radio de leidraad zijn van het format dat hier te horen zal zijn.
Nieuwsgierig geworden? Kom eens luisteren en oordeel zelf!