Lynx – Miljoenen lichten

Na tien jaar komt Lynx met een nieuwe single: Miljoenen Lichten

Het heeft tien jaar geduurd, maar eindelijk is er weer een nieuwe single van de Alkmaarse band Lynx. Het nummer Miljoenen Lichten is een energieke poprocksong met een serieus thema.

Steeds meer mensen worstelen met psychische problemen. In 2023 maar liefst een kwart van alle Nederlanders, dat zijn zo’n 3,3 miljoen mensen (Bron: Trimbos Instituut). Als je hiermee worstelt kun je je ontzettend eenzaam voelen. Over die eenzaamheid gaat Miljoenen Lichten. Want, bezingt Lynx, hoe eenzaam het ook lijkt, je bent niet alleen.

B I O G R A F I E

Lynx ontstond eind jaren negentig op de Alkmaarse middelbare school Willem Blaeu. De band bestaat uit leadzanger Nick Renooij, drummer Johan Eggermont, basgitarist Wouter Zijlstra en leadgitarist Jasper Lok.

De afgelopen jaren speelde Lynx op honderden podia in binnen- en buitenland als coverband. In de winterperiode hebben de bandleden in de oefenruimte hard gewerkt aan het opnemen van nieuwe, eigen singles. Na Miljoenen Lichten valt dus te verwachten dat Lynx met meer nieuw werk komt.

De meest succesvolle single van Lynx tot nu toe is Blijf Bij Mij. Als titelsong van de film De Ark stond dat liedje ook een aantal weken genoteerd in de Oranje Top 30, de lijst van meest succesvolle Nederlandstalige liedjes. Ook toerde Lynx met het nummer langs regionale en landelijke radiostations, waaronder de Coen & Sander Show van 3FM.

Met dank aan: ThePlugger

 

Blijf lezen

VorigeVolgende