Willie Schilder – Echte liefde

Wilfried is woonachtig in het mooie Vledder, een prachtig dorpje in Drenthe. In het dagelijkse leven verdiend Wilfried de kost als schilder en doet dit als zelfstandig ondernemer. Reeds op jonge leeftijd was muziek voor hem een belangrijke bezigheid. Toen zijn oudste zus via de lagere school op orgelles ging, werd er door pa en ma al snel zo’n kast met toetsen in de woonkamer geïnstalleerd. Grote zus oefende zich het apezuur om de opgedragen lesstof meester te worden, maar al gauw nam Wilfried plaats achter dat grote apparaat. Hij luisterde een liedje op de cassetterecorder en probeerde dat na te spelen. Dat ging hem mirakels goed af, volgens Pa. En hier begon zijn carrière als toetsenist de eerste vormen aan te nemen. 

Op z’n 10e jaar werd het eerste podium betreden tijdens een familiefeestje: de toon was gezet. Toen Wilfried 14 was werd het eerste duo opgericht, met z’n achterneef op drums en saxofoon. Beide namen ze ook de zangpartijen voor hun rekening. Na vele bandjes en optredens (en op aandringen van z’n vriendin en pa) besloot Wilfried in 2021 een solocarrière te starten; gesteund door zijn gitaar en de benodigde backing tracks. 

Steeds meer werd hij geprezen voor zijn kwaliteiten met het vertolken van het Nederlandstalige lied. Hij besloot dus om zich hierop te gaan richten onder de artiestennaam Willie Schilder. Al snel werd de eerste poging ondernomen om zelf eens een nummer te gaan schrijven. 

Zijn eerste single Feesten in de Kroeg was een succes en wordt nog veelvuldig gedraaid! Zijn 2e single is totaal anders als Feesten in de kroeg! Het mooie lied met de titel Echte Liefde verteld het verhaal over moeilijke periodes in het leven, waar veel mensen zich in zullen herkennen. 

Ook dit prachtige nummer, geschreven en gecomponeerd door Willie zelf, is opgenomen in Studio het Atelier in Weiteveen. Frans Vollink voelde weer precies aan wat Wilfried in gedachten had en zo werden de opnames voor de 2e song ‘Echte Liefde’ ook weer perfect afgerond. 

Wilfried hoopt met zijn muziek een groot publiek aan te spreken en kijkt er naar uit z’n fans te begroeten tijdens één van z’n optredens in het land. 

Met dank aan: Annerike van de Straat

 

Blijf lezen

VorigeVolgende